top of page
Obrázek autoraPetra Rose

Jak fotit ženu?


Fotit ženy je umění – nebo možná spíš věda. Můžete cvaknout spouští a vaše "modelka" bude vypadat jako bohyně. Anebo... můžete udělat fatální chybu a zmáčknete spoušť v tom nejhorším momentu. Na fotce bude ta samá žena vypadat jako po třech probdělých nocích a s kocovinou.

Takže.. Jak se vyhnout neúspěchu a zajistit, aby vaše fotky sklízely obdiv a ne zlostnou hádku s vaší milovanou?


krásná žena v boudoir póze na posteli v ateliéru Šebestová
Jak vyfotit ženu?

Jak jí to bude vždycky slušet (a vy přežijete):

  1. Světlo, světlo, světlo! 💡 Když tohle pokazíte, ani filtry v mobilu vás nezachrání. Nejlepší kámoš je přirozené denní světlo. Ideálně z okna, měkké a lichotivé. A co určitě ne? Stropní zářivka. Ta způsobí, že i Miss Universe bude vypadat jako po špatném víkendu.

  2. Úhel objektivu je všechno. Chcete se trefit do černého? Foťte trochu z výšky. Já osobně fotím skoro vždy z výšky očí. Možná o kousek níž. Získáte dokonalou čelist a tvar brady. Fotka zespodu? Jooó, ten dvojitý podbradek tam bude, i když ve skutečnosti vůbec neexistuje. 😬

  3. Póza dělá divy. 🤸‍♀️Lehký náklon, ruka na bok, hlava mírně nahoru, brada dopředu. Vypadá to přirozeně a elegantně. Zkuste to. Co rozhodně NE? Pózy typu „jsem hromádka neštěstí“ alias nešťastné shrbení zad s rukama kdesi u kolen.

  4. A co nakonec? Pohoda, klídek a úsměv. 😊 Takže úplně nakonci zapomenout na předchozí 3 body a soustředit se na výraz, žádné nucené pózování. Zkuste ji rozesmát nebo aspoň odlehčit situaci. Nejlepší fotky jsou ty, kde se smích nehraje. Protože nucený úsměv fakt poznáte.



A teď... Jak jí to rozhodně slušet nebude:

  1. Blesk do obličeje v temné mśtnosti. 💥 Ano, blesk vypadá jako super řešení, když je tma, ale výsledek? Oči jak z hororu, pleť jak porcelánová maska a stíny... ehm, spíš strašidlo než kráska.

  2. Širokoúhlé objektivy nejsou pro každého. 🐟 Pokud z ní chcete udělat optickou iluzi s gigantickou hlavou a mrňavýma nohama, pak gratuluji – jste na správné cestě. Ale pokud chcete fotku, kde vypadá dobře, držte se normálních úhlů a ohniskových vzdáleností. U iphone to znamená nikdy nefotit na ohnisko 0,5 a 1,0 používám na focení lidí také málokdy.

  3. Fotky zespodu, aneb cesta do pekel. ⬇️ Toto je důležité zmínit dvakrát, protože fotit zespodu je snad nejrychlejší způsob, jak si znepřátelit každou ženu. Vytváří to efekt, že má bradu tam, kde by ji nechtěla mít, a přidá na kila, která ani neexistují. Navíc kolena jejích nohou jsou stejně široká, jako celá hlava. Pokud se nesnažíte zachytit nějaký pohyb, nebo dodat fotce dynamiku, foťte ženu vždy z úrovně očí.


Jak se vyfotit sama?

Poslední dobou společností velmi rezonuje téma selfie, ale myslím tím selfie s lehce lehtivým erotickým nádechem. Základem všeho je dobře vědět a znát osobu, které se rozhodnete fotografie poslat. Článků o tom, jak se to ženám vymstilo jsem za poslední půl rok četla dost. Ale co když přesto o krásné autoportréty stojíme, a nevíme jak na to?

Přináším vám 5 tipů, jak vyfotit sebe sama ve spodním prádle, abyste vypadala fantasticky! 💃 📸


protisvětlo umělecký akt
U focení sebe sama vsaďte na detaily

Jak se vyfotit ve spodním prádle?

Focení ve spodním prádle může být trochu výzva, ale s těmito pěti tipy budete mít fotky, které jsou sebevědomé, sexy a přirozené. Žádné trapasy, jen samá rafinovanost a krása!


1. Zvol správné světlo 💡

Světlo je při focení klíčové, obzvlášť když jste ve spodním prádle. Při špatném tvrdém světle vynikne každá nedokonalost. Nejlepší je přirozené denní světlo – postavte se blízko okna, kde je měkké a rozptýlené světlo - skrz záclonu.

Pokud fotíte večer, použijte tlumené lampy nebo světla s teplým tónem. Ideálně do protisvětla. Vyhněte se tvrdému přímému blesku a světlu zezhora, který by mohl zdůraznit nedokonalosti (i ty, které neexistují). Známe to všechny z většiny převlékacích kabinek v obchodech. Nechápu, že jim ještě nedošlo, že halogenka zezhora nám na kráse nepřidá.


2. Zaměř se na úhly 📐

Foťte se z úhlů, které vám lichotí! Foťte se vždy trochu z výšky – to je trik, jak vypadat delší a štíhlejší. Natočení těla může přidat skvělý tvar, hrajte si s drobnými odchylkami světla, vnímejte co vykresluje na dispayi avašeho mobilního telefonu. Pokud se necítíte pohodlně s očima upřenýma do objektivu, zkuste se otočit bokem do profilu a nebo lehce zaklonit hlavu. Zvýrazníte linie krku a fotce přidáte nádech vášně.


3. Vytvoř přirozené pózy 💃

Pózování je půlka úspěchu. Klíčem je, abyste se cítila uvolněně. Zkuste si stoupnout na špičky (dodá to ladnost), lehce se protáhnout nebo sednout na kraj postele, aby vaše tělo vypadalo přirozeně a elegantně. Vyhněte se do začátku fotkám ve stoje, jsou těžké na napózování a vy přece nestojíte o strnulé postoje, které mohou vypadat nepřirozeně.


4. Hraj si se zrcadlem 🪞

Fotky v zrcadle jsou skvělým způsobem, jak si pomoci s kompozicí i pózou. Zrcadlo vám dá kontrolu nad tím, jak vypadáte, a můžete si snadno upravit detaily, jako je držení těla nebo výraz. A i navnímat lépe boční světlo z okna. Můžete si také zakomponovat samotné zrcadlo do fotky, aby vznikl zajímavý efekt.


5. Důvěřuj si a buď sama sebou 💖

To nejdůležitější ze všeho? Sebevědomí! Když se cítíte dobře, bude to na fotce vidět. Nezapomeňte, že fotíte pro někoho, koho máte ráda a s kým se cítíte krásná. Nebojte se experimentovat, ale nejdůležitější je, abyste z výsledné fotky měla dobrý pocit. Sebevědomý úsměv nebo hravý pohled udělají divy!

Stačí trocha kreativity a sebevědomí, a máte to! Držím palce! 📸🌟







17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page